Per Myhrmann
12. august 2020 kl. 09:41
KFUM Roskilde slået med 1-0

Referat af LP-kampen KFUM Roskilde – Avedøre – 0-1 (0-0).

Avedøre er videre i LP efter en, lidt, overraskende sejr over KFUM Roskilde, der netop er rykket i 2. division. Kampens enlige mål faldt efter godt et kvarters spil af anden halvleg, hvor roskildemålmanden halvklarede et skud fra en fri Mathias Redke, og bolden gik ud i Avedøre højre side. Her fik Nicklas Antonsen kontrol over den og sendte den mod mål. Målmanden nåede tilbage og fik fat i bolden, men gled ind over stregen med bolden i favnen. Det mente han og resten af KFUM´erne ikke, at bolden var, og det førte til et gult kort med 10 minutters følgestraf til én af deres forsvarere til stor forbløffelse på både bane, bænk og tilskuerpladser, da man i KFUM åbenbart ikke havde sat sig ind i reglerne for kampen.

At kampen stod 0-0 ved pausen var ikke et udtryk for, hvordan kampen var afviklet med mange målchancer til begge hold. Allerede i første minut var Redke ved at blive spillet fri og i de første 45 minutter var både Redke og Rosenmejer i én-til-én situationer med målmanden, hvor det burde være blevet til scoring for Avedøre. Roskilde havde også deres muligheder med saksespark lige over mål og et frispark fra Luka Dumic, som Rasmus Siggaard reddede i stor stil. Dumic var endnu tættere på lidt senere med hovedet fra tæt afstand, men Siggaard tog en refleksredning frem i den situation.

Anden halvleg startede med, at Roskilde bragede bolden på overliggeren, og de havde i det første kvarter overtaget med skud over mål samt to andre kæmpechancer. Luka Dumic var den store synder i disse situationer. Man sad og ventede, at Roskilde havde så meget fat i kampen efter pausen, så det blot var et spørgsmål om tid, før de fik scoret nogle gange. Men så fik Avedøre den kontrachance, som Nicklas Antonsen fik udnyttet som beskrevet ovenfor i artiklen. Umiddelbart efter fandt Marc Rosenmejer i et nyt kontraangreb en fremstormende fri Anders Vibe Kjøller i feltet omkring straffesparkspletten, men han fik sendt den store chance ved siden af mål til stor ærgrelse for de fremmødte avedørefans, og ikke mindst for ham selv. Avedøre havde fået fat, ikke mindst fordi Roskilde havde en mand udvist 10 minutter for brok efter scoringen. Faktisk havde Rosenmejer et par skud, som godt kunne have givet den farlige føring på 2-0, men det havde været velkomment i situationen.

I de sidste 10 minutter plus de 6 minutters tillægstid stod der Roskilde på begivenhederne, og Avedøre spillede for at holde fast. Roskilde havde 2-3 store chancer tæt under mål, og de appellerede kraftigt for straffespark, da Mads Julø blev underløbet af Mathias Johansson. Avedøre var i 10 af minutterne også i undertal, fordi debutanten Mehieddine Djafer-Bey (Mehio) fik stoppet en spiller ulovligt, efter han havde været på banen i 1½ minut. Rasmus Siggaard havde i tillægstiden en redning, hvor jeg havde set udligningen komme. Godt, at avedøremålmand Siggaard ikke efter et sammenstød blev så skadet efter 20 minutters spil, at han ikke kunne fortsætte. Han stod en stor kamp. Jeg ville faktisk ikke fremhæve nogen specielt, fordi hele holdet på denne sommeraften i domkirkebyen ydede en flot præstation, hvor ingen spillede under normal standard.

At der kun var en enkelt scoring kan undre, når man tæller chancer. Det kunne lige så godt være endt 5-5 eller noget lignende. Var det fortjent, at Avedøre vandt? Det vil nok afhænge af øjnene, der så kampen og øjnenes ejermand.

Det eneste ærgerlige denne aften for avedørefans var, at det kostede 60 kr. i entré, og at der så ikke var åbent for salg af pølser og drikkevarer.

Den næste LP-kamps modstander og tidspunkt kendes pt. ikke. Men det bliver i dagene 1.-3. september, den skal afvikles.

Den første DS-kamp i den nye sæson spilles på lørdag den 15. august kl. 12.00 i Zebrafolden, hvor KFUM (dem fra Emdrup) kommer på besøg.

Mål:               Rasmus Siggaard

Forsvar:         Mikkel Schmelling – Jonathan Villadsen – Mathias Kuch – Simon Boe Nielsen

Midtbane:      Nicklas Antonsen – Mathias ”Mini” Johansson (anf.)  – Oliver Larsen – Anders Vibe Kjøller

Angreb:         Marc Rosenmejer – Mathias Redke

Bænk:            Michael Bo Hansen (76´ Simon Boe Nielsen) – Mehieddine Djarfer-Bey (84´ Marc Rosenmejer) – Baboucarr Baldeh (95´ Anders Vibe Kjøller)