Per Myhrmann
12. oktober 2024 kl. 16:29
Sejr på 2-1 over KFUM Roskilde bringer Avedøre væk fra sidstepladsen

Referat af SS-kampen Avedøre – KFUM Roskilde – 2-1 (2-0).

Første sejr i denne sæsons Sjællandsserie kom i hus, men det holdt hårdt. Efter en glimrende første halvleg med to scoringer og en del boldbesiddelse, blev Avedøre trængt bagud efter pausen. Det var ikke meget spil, Avedøre havde på modstanderens banehalvdel. Ikke engang et rødt kort til KFUM´s Mico Elvig efter 82 minutter ændrede på det. Avedøre sparkede bolden væk og håbede på en løs chance. Måske skulle man have fået lidt kontrol på bolden ind imellem. Men det virkede lidt panikagtigt, men stor var glæden, da dommeren fløjtede kampen af efter 5 minutters tillægstid.

Der var kun gået 4 minutter, da Emil Malm Kristensen bragte Avedøre foran på et skud fra kanten af feltet. Martin ”Jern” Nielsen driblede i venstre side af feltet og lagde bolden skråt tilbage til Malm, der præcist sparkede bolden hårdt i nettet mellem venner og fjender. Efter et lille kvarter mente alle avedørefans, at bolden var over stregen i KFUM´s mål, men dommerne vinkede afværgende. Minuttet efter var ”Jern” på spil igen i et hurtigt fremstød. Ind i feltet med bolden, hvor ”Jern” blev ramt af modspiller. Straffespark til Avedøre! Dette eksekverede Martin Nordentoft sikkert til en 2-0 føring, og der var kun spillet et kvarter. Avedøre havde bolden i mål endnu engang inden pausen, men det mål blev korrekt annulleret for offside. Emil Skjold Larsen blev en enkelt gang lige efter udfordret, men reddede flot.

Anden halvleg blev spil til et mål; Avedøres. Midt i halvlegen viste Emil Skjold Larsen, hvor han er førstevalget på posten som målmand. Et indlæg og derpå et hovedstød fra tæt hold af KFUM var ved et gå ind ude ved højre målstolpe. Men kattesmidigt kastede Skjold sig ud og fik afværget. Nassor Salim havde chancen for at øge til 3-0, da han pludselig fik bolden og havde frit løb mod målet. Men den tidligere så hurtige spiller har mistet sin speed, så han blev indhentet af et par modstandere, så chancen løb ud i sandet. KFUM reducerede kort efter, da Avedøres forsvar ikke fik clearet bolden, men sendt den lige i fødderne på Mathias Sjøbeck der sendte bolden i kassen. Nu var Avedøres alvorligt presset.

Det var tæt på en udligning i overtiden, da Martin Nordentoft ville sparke væk på kanten af feltet. Men en modstander satte benet op og blokerede bolden, der i stedet gik tæt forbi den ene stolpe til målspark. Der var HELT stille på stadion, mens bolden sejlede forbi målet.

Der var 75 tilskuere til kampen i det milde efterårsvejr.

Den næste turneringskamp spilles fredag den 18. oktober kl. 19.15 på udebane mod F.C. Gladsaxe (tidl. Værebro).

Mål:               Emil Skjold Larsen

Forsvar:         Phillip Bo Henriksen – Ronaz Colak – Martin Nordentoft (anf.) – Mathias Nedergaard

Midtbane:      Nadeem Shemary – Mads Zibrandtsen – Emil Malm Kristensen – Martin S. Nielsen

Angreb:         Nassor Salim – Emil Møller

Indskiftet:      Victor Walther Øvlisen – Niklas Thomas – Alek Farhan Bakalarz