Per Myhrmann
30. maj 2021 kl. 10:15
Vandt 2-1 over Skjold Birkerød

Referat af DS-kampen Avedøre – Skjold Birkerød –2-1 (0-0).

En god indsats førte til første sejr i Zebrafolden for første gang i lang tid. Efter en indledning med blomster til de to 100-kampjubilarer Mikkel Schmelling og Mathias S. Christensen blev spillet indledt med et godt fremstød i venstre side af Marin S. Nielsen, men indlægget foran mål havde ikke en adresse på en medspiller. Men det var Birkerød, der var farligst foran målet. Midt i halvlegen havde de 3 store chancer, som blev afværget af et kæmpende forsvar. Bedste chance til hjemmeholdet tilfaldt Martin Nordentoft. Men hans skud blev rettet af og gik i en bue over mål til hjørnespark. Lige før pausesignalet følte Birkerød sig snydt for et straffespark.

I anden halvleg virkede Birkerød også bedst med en chance sendt lige forbi mål. Den største chance til Birkerød var et hovedstød fra tæt afstand, der ramte undersiden af overliggeren og gik i spil igen. Da Baboucarr Baldeh med en halv time tilbage fik to gule kort lige efter hinanden, så det sort ud for zebraerne. Med kun 10 mand i en halv time skulle der investeres ekstra. Men så blev det 1-0 til Avedøre efter et hjørnespark, som Patrick Nordahl flot headede ind. Men der var stadig 22 minutter tilbage. Thomas Petersen blev sendt ind for at forsvare føringen. Albin Fetahi havde en lille chance for at øge føringen. Men det blev i stedet Patrrick Nordahl, der bragte Avedøre foran med de farlige cifre 2-0. Det skete på et straffespark, da tiden løb ud. Føringen holdt dog kun i nogle minutter, inden Emil Hejbøl reducerede til 1-2 og gjorde overtiden lidt for spændende efter min mening.

Fodbold er ikke altid retfærdig. Om sejren til Avedøre var fortjent, kan man nok diskutere, men der blev kæmpet godt og spillet mere direkte end tidligere. At Birkerød følte sig snydt for point, er der nok ingen diskussion om. De så noget slukørede ud, da de gik mod omklædningsrummet.

Kampen blev overværet af ca. 60 tilskuere og hunden Buller, der dog mødte lidt forsinket på denne kampdag. Men han fik sin pølse alligevel.

Den næste kamp er på Fyn lørdag den 5. juni kl. 13.00 mod Otterup.

Holdet kører i bus til kampen.

Mål:               Lucas Thers

Forsvar:         Mathias S. Christensen (anf.) – Patrick Nordahl – Mikkel Schmelling – Justice Rwango

Midtbane:      Nick Ilsø – Martin Nordentoft – Baboucarr Baldeh – Albin Fetahi

Angreb:         Marco Ilsø – Martin S. Nielsen

Indskiftet:      Magnus Johansson (47´ Justice Rwango) – Thomas Petersen (57´ Marco Ilsø) – Abdallah Said (75´ Nick Ilsø)

Ikke benyttet: Mert Cimen – Henrik Buhl Andersen