Jesper "JK" Kristoffersen
02. april 2023 kl. 09:53
Avarta slået 4-3
Tre vigtige point til Avedøre
Alle kampe er vigtige, men der findes kampe, der er vigtigere end andre. Sådan en var lørdagens opgør for Avedøre, der tog imod agterlanternen Avarta i en ægte sekspointskamp. Gæsterne kom med selvtillid efter en flot sejr over Fredensborg, mens Avedøre senest både spille- og resultatmæssigt skuffede mod FC Rudersdal. Det blev en både blæsende og hæsblæsende affære på kunstbanen i Avedøre, hvor værterne i sidste ende sejrede 4-3 i en kamp, ​​der aldrig faldt til ro.
En kraftig vind på tværs af banen gjorde det svært for begge hold at finde sig til rette på plastikunderlaget. Avarta startede kampen bedst, de grønblusede Rødovre-drenge flyttede bolden fornuftigt rundt og spillede pæn fodbold, som de har for vane. Avedøre stressede og smed uønsket mange afleveringer i skoene på gæsternes spillere, som heldigvis savnede skarphed foran mål.
Efter 25 minutter blev en af ​​mange farlige dødbolde fra Avedøres side kampafgørende. Et hjørnespark svævede ind i feltet, bolden hang længe i vinden, og da den dumpede ned i klumpen af ​​spillere, fik en Avedøre-spiller afsluttet på mål, men måtte se sin afslutning reddet på stregen, inden returen blev sparket i mål. Linjedommeren flagede som en gal på sidelinjen, han havde sat noget, de fleste ikke havde sat; Avartas Daniel Kristensen havde reddet den første afslutning med hånden. Da han ikke var målmand, præsenterede dommeren ham for et rødt kort og dømte straffe til Avedøre. Forårets topscorer, Casper Karlsson, var sikker fra pletten. 1-0 til Avedøre.
Avarta udlignede til 1-1 ved Pola Karim, her så hjemmeholdets defensiv tvivlsom ud. En lang bold endte med en friløber, som den grønblusede angriber enkelt satte i rusen. Heldigvis valgte Philip Bo Henriksen at kanonere bolden på undersiden af overliggeren med nedslag på den – for Avedøre – rigtige side af stregen tre minutter før pausen. Den teknisk stærke altmuligmand scorer ikke ofte, så en velvalgt kamp at åbne målkontoen på. 2-1 til Avedøre ved pausen.
11 minutter inde i 2. halvleg slog Casper Karlsson til igen og bragte Avedøre foran med 3-1, da han stensikkert satte bolden ind fra pletten; det var ikke på straffe, men afstanden var den samme og målmanden igen uden chance. Forarbejdet fra Philip Bo Henriksen og Emil Møller smagte af den type fodbold, Avedøre allerhelst vil præsentere publikum for hver eneste kamp.
En mand i overtal og foran med to mål burde være lig med en afslappet sidste halv time i havestolene for de to trænere på sidelinjen. Sådan gik det ikke. Avarta fik nok en gang reduceret. Denne gang var det Avedøre, som sloges med at få et hjørnespark afværget i den stride vind og bingo, stillingen var 3-2 efter 61 minutters spil.
Dygtige og myreflittige Emil Møller tog sagen i egen hånd med lidt over fem minutter tilbage, da han snød en forsvarsspiller på baglinjen og koldt smed bolden under modstandernes målmand til 4-2. Endelig kunne Avedøres tilskuere nyde en håndfuld minutters fodbold med almindelig hjerterytme, eller kunne de?
Næh, mulighed Nicklas Antonsen scorede et glimrende mål til 5-2, det troede han og resten af ​​de tilstedeværende i hvert fald, så fandt linjedommeren anledning til at annullere scoringen for offside. Det er ikke udænkeligt, at der var offside, men så var det i U17-kampen mellem Hvidovre og Viborg på den bagvedliggende kunstbane. En mystisk kendelse, som fik det ekstra krydderi, at Avarta strøg direkte op og reducerede til stillingen 4-3 med blot ikke mand på banen, da de havde en spiller 'udvist' med gult kort i denne periode. Ophavsmanden fandt et par minutter mere til de tyndslidte nerver, som heldigvis gik uden yderligere dramatik og Avedøre tog tre ekstremt vigtige point i kampen for overlevelse.