Per Myhrmann
13. maj 2018 kl. 07:27
God inddstillingen og meget spil gav ikke point

Referat af DS-kampen Birkerød-Avedøre-1-0 (1-0).

For anden kamp i træk tabte Avedøre 0-1, og det var fjerde nederlag i træk. Det er efterhånden svært at holde humøret oppe. Men de to nærmeste modstandere i bunden af rækken tabte også. Men det havde unægtelig været rart med point i Birkerød, og mulighederne var sandelig til stede.

Avedøre havde bolden meget og kom gennem hele kampen frem til muligheder, der kunne have givet det forløsende mål. Men det udeblev! Efter ca. et kvarters spil havde Mathias Christensen et skud i halvfri position, men det hårde skud gik lige over mål. Minuttet efter spillede samme Mathias bolden ind i feltet til en helt fri Nick Ilsø, der imidlertid blev svigtet af sin formidable sparketeknik. Men bolden hoppede ved siden af mål. Den bold har Ilsø nok tænkt over på vej til bordtennis i Silkeborg efter kampen.

Birkerød havde da også nogle muligheder. Én af dem fik Brian Jensen netop blokeret til hjørnespark før pausen. I det 40. minut kom en lignende situation. Lang bold frem i Avedøres højre forsvarsside til Frederik Heise, der fik bolden med ind i feltet. Brian Jensen jagtende for at få tacklet. Men inden tacklingen kom sparkede Heise i det korte hjørne, og så var stillingen 1-0.

I anden halvleg blev først Martin Nordentoft rykket fremad. Det gav et godt pres, og Nordentoft fik efter 60 minutter en chance, spillet flot fri af Thomas Petersen, for at flugte bolden mod mål i feltet, men bolden gik pænt ved siden af mål. Midt i halvlegen begik Avedøre en fejl med boldtab midt på banen. Det førte til en friløber til Birkerød, men den klarede Rasmus Siggaard med en benparade. En lang bold fra indskiftede Chris Lindskow fik Niklas Myhrmann snittet videre med hovedet, men forbi mål. I de sidste minutter blev også ”Myhr” sendt frem i forreste geled, og Lindskow ned i midterforsvaret. Det gav et pænt pres til Avedøre, men det lignede ”indianerfodbold” med manglende spil på midten af banen.

Avedøre følte sig snydt for et straffespark, som dommeren ikke dømte. Bolden havde ramt hånden på en modstander, mente de blåklædte avedørespillere. I overtiden førte presset til flere mindre chancer til Avedøre, men udligningen kom aldrig.

Ærgerligt igen at tabe, når indstillingen og boldomgangen er god nok. Det går blot ikke Avedøres vej for tiden.

Der spilles næste turneringskamp hjemme i Zebrafolden mod Virum Sorgenfri lørdag den 19. maj kl. 13.00. Jeg ved, at jeg har sagt og skrevet det flere gange. Men den næste kamp skal vindes. Virum har ikke fået point siden de vandt over Avedøre i november, og Virum har kun formået at score 2 mål i de 8 første kampe i foråret.

Mål:               Rasmus Siggaard

Forsvar:         Brian Jensen – Niklas Myhrmann (anf.) – Martin Nordentoft – Mikkel Schmelling

Midtbane:      Mathias S. Christensen – Kim Gurskov – Filip Hansen – Mikkel Reimer-Gadby

Angreb:         Nick Ilsø – Thomas Petersen

Indskiftet:      Sebastian Tan (61´ Brian Jensen) – Chris Lindskow (72´ Nick Ilsø) – Jonathan Villadsen (72´ Mikkel Schmelling)

Ikke benyttet: Jacob Rasmussen