Per Myhrmann
14. april 2019 kl. 10:58
GVI slået 3-1 i Zebrafolden

Referat af DS-kampen Avedøre – GVI –3-1 (1-0).

Kampe mod GVI er normalt dramatiske, og der blev da også gået til den i denne kamp, som Avedøre fortjent vandt med 3-1; i øvrigt samme resultat som i Nymosen i efteråret. Avedøre spillede det bedste fodbold i år gennem hele første halvleg, og Oliver Larsens føringsmål efter 14 minutter var et pragtskud fra distancen. Skuddet blev hårdt og præcist sparket ind i det fjerneste øverste målhjørne. Oliver Larsens første mål for klubben faldt pudsigt nok i efteråret mod netop GVI. Det var ellers GVI, der lagde fra start med en stor chance inden der vår gået 4 minutter, men de var kun rigtig farlige, når Avedøre ikke fik bolden sparket langt nok op ad banen på bl.a. udspark. Ellers havde Avedøre styr på begivenhederne, og Larsens mål øgede selvsikkerheden. Mikkel Verlis fik headet bolden i mål fra en position bagerst i feltet, men blev dømt offside (hm!). En tilbagevendt stærkt spillende Martin Nordentoft fik sat hovedet på et hjørnespark, men bolden gik et stykke uden om mål. Først i tillægstiden var GVI ved at komme fri, men det fik forsvaret afværget.

Efter pausen skiftede kampen karakter. GVI var de første 20 minutter af 2. halvleg dominerende, og da Mads Hashiba efter et flot angreb kom fri i feltet og satte tåen på bolden, så den strøg i mål til 1-1, så frygtede jeg, at GVI kunne sejre. Der var stadig en halv time tilbage. Med godt et kvarter tilbage havde GVI´s Jimmy Mayasi den største chance, da han blev spillet helt fri foran målet. Men det lykkedes for Mayasi glidende at skrabe bolden ved siden af stolpen til målspark.

Så skiftede kampen igen spilrytme, og Avedøre fik mere fat. Et par udskiftninger og Jonas Nørremark frem i front var cheftrænerens træk. Et minut efter, Nørremark var kommet i forreste geled, så bragte han Avedøre foran 2-1 på en lidt tilfældig chance. Kim Gurskov havde løbet meget og var træt. Jesper Hansen blev sendt ind på midten for at fighte og holde føringen. Både Mathias Redke og Oliver Larsen var ved at komme igennem, og GVI havde da også et farligt skud uden om mål. Et langt udspark fik Jesper Hansen forlænget med hovedet til en fri Mathias ”Måge” Redke, som i overtiden lobbede bolden over målmanden til sit første mål for klubben og sejr på 3-1 over GVI. Indskiftninger og omrokeringer fra trænerteamet var afgørende i den sidste del af kampen, så GVI måtte skuffede forlade Zebrafolden uden point.

Endnu en topkamp var blevet udkæmpet af Avedøre, der har mødt de 4 andre tophold i de 4 første runder i foråret. I efteråret gav de samme 4 kampe 9 point, mens det her i foråret blev til 5 point. I de sidste 4 runder op mod sommerferien møder Avedøre igen omtalte 4 tophold, forhåbentlig til en kamp om topplacering.

Kampen mod GVI blev overværet af 127 lettere frysende tilskuere og 3 hunde. Forhåbentlig bliver det lidt varmere i løbet af påsken, for på lørdag den 20. april spilles den næste DS-kamp. Det er igen hjemme kl. 13.00 i Avedøre mod AB Tårnby, der har vundet deres to seneste kampe.

Mål:               Rasmus Siggaard

Forsvar:         Jonas Nørremark Jensen – Niklas Myhrmann (anf.) – Martin Nordentoft – Mikkel Schmelling

Midtbane:      Mikkel Verlis – Kim Gurskov – Oliver Larsen – Mikkel Reimer-Gadby

Angreb:         Steven Green – Martin S. Nielsen

Indskiftet:      Mathias Redke Jensen (67´ Martin S. Nielsen) – Mathias S. Christensen (73´ Steven Green) – Jesper Hansen (80´ Kim Gurskov)

Ikke benyttet: Valton Maskuti – Frederik Valentin Hansen