Per Myhrmann
10. august 2018 kl. 10:32
AB Tårnby slået i vigtig kamp

Referat af DS-kampen Avedøre-AB Taarnby-1-0 (1-0).

Det blev en rigtig god start for DS-holdet i denne sæson med en 1-0-sejr over AB Taarnby, som normalt hører til i toppen af rækken. AB Taarnby har imidlertid mistet en stor del af deres grundstamme fra de senere år og må nok finde sig i at skulle kæmpe om at undgå nedrykning. Derfor var det også vigtigt at vinde denne åbningskamp og få tre point ind på kontoen til Avedøre. Det var nemlig ikke helt let for cheftræneren at stille holdet til dagens kamp. Med hele 12 afbud grundet skader, ferier, polterabend og begravelse var der brug for at vende alle muligheder for Peter Juul. Der manglede bl.a. Martin Nordentoft, Kim Gurskov, Niklas Myhrmann, Bjørn Jensen og Sebastian Tan, som alle spillede rigtig mange kampe i foråret.

Peter Juul havde så givet plads på midten til Jesper Hansen, som ikke har spillet en førsteholdskamp i over et år, og Marc Rosenmejer debuterede og andre spillere havde fået nye positioner. Det viste sig at holde, da modstanderen ikke fik scoret. Jesper og Marc lavede begge en god præstation. Stor præstation af hele holdet iøvrigt.

Det var ellers ved at gå galt efter 5 minutter, hvor en fejl gav AB Taarnby en kæmpechance, men bolden blev rettet af til hjørnespark. Men det var så også næsten eneste gang i første halvleg, at AB var farlige. Tidligere avedørespiller Abdullah Thamer Jassem havde et hurtigt modangreb i midten af halvlegen, men hans skud blev taget med en benparade af en godt spillende Rasmus Siggaard i målet. Nick Ilsø (anfører i dagens kamp) fandt efter 25 minutter smart Mikkel Reimer-Gadby foran mål i fri position. Men det gode løb af Gadby blev fulgt op af en mindre god afslutning, som ramte målmanden.

Ti minutter senere havde Simon Boe Nielsen et hovedstød efter hjørnespark, men bolden gik et stykke over mål. Nogle minutter senere havde debutanten Marc Rosenmejer et forsøg, som desværre for Avedøre ramte ydersiden af stolpen i stedet for indersiden. Synd for den debuterende unge spiller. Forløsningen kom et minut før pausen, da et langt frispark af Gadby fra midten sejlede ned over modstanderens forsvar. Her løb flere fra Avedøre frem mod bolden, og Simon Boe satte med et præcist hovedstød bolden i nettet til kampens eneste scoring.

Det lykkedes Marc Rosenmejer at få bolden i mål et stykke inde i anden halvleg, men han blev vinket offside. Midt i anden halvleg var AB Taarnby tæt på en udligning, da de rykkede ind langs baglinjen i Avedøres højre side, men bolden blev sendt til hjørnespark af forsvaret inde foran mål.

I de sidste 10 minutter var Avedøre tæt på 2-0. Indskiftede Christoffer Hebo kom fri i højre side af feltet, men hans skud/aflevering førte ikke til noget. I overtiden havde Simon Boe et godt skud, som målmanden reddede. Returen røg ud til indskiftede debutant Mikkel Verlis (fra Fr. Amager), men hans skud gik et stykke over mål.

Men flot præstation i kampen i dag. Truppen ser faktisk bedre ud end i foråret, men vi skal lige have alle klar efter diverse skader og ferier mm.

Der spilles næste turneringskamp ude mod Birkerød lørdag den 11. august kl. 13.00.

Der var 130 tilskuere i det gode sommervejr. Desuden var hunden Buller mødt op med sin avedøretrøje, men havde den klogeligt nok ikke på hele tiden pga. varmen!

Efter kampen var der hygge ved boden for vinderne, og kampens spiller (nyt tiltag) blev kåret. Det blev Mikkel Reimer Gadby med en enkelt stemme mere end Rasmus Siggaard.

Mål:               Rasmus Siggaard

Forsvar:         Phillip Bo Henriksen – Jonathan Villadsen – Mathias S. Christensen – Mikkel Schmelling

Midtbane:      Mikkel Reimer-Gadby – Jesper Hansen – Filip Hansen – Simon Boe Nielsen

Angreb:         Nick Ilsø (anf.) – Marc Rosenmejer Winsløw

Indskiftet:      Christoffer Hebo Smith (63´ Marc Rosenmejer) – Mikkel Verlis (75´ Nick Ilsø) – Lirim Aliti (90+´ Mikkel Reimer-Gadby)

Ikke benyttet: Michael Bo Hansen