Per Myhrmann
18. august 2018 kl. 09:48
Første kamp gav 3 point

Referat af serie 3-kampen Avedøre – Viby-Gadstrup – 1-0 (1-0).

Også reserverne i Avedøre kom godt fra start i dette efterår. En sejr på 1-0 over Viby-Gadstrup, som sidste sæson sluttede foran Avedøre i stillingen efter uafgjort hjemme i Avedøre og et nederlag på 1-7 ude i Viby! Denne gang blev målet holdt rent, og det kunne være blevet til en større sejr. Men det kunne også være gået galt; specielt i 2. halvleg, hvor Viby-Gadstrup fik mere spil og dermed flere chancer.

Første reelle mulighed tilfaldt unge Oliver Larsen, der er kommet til fra Hvidovres U19, men hans udmærkede skud blev flot afværget til hjørnespark af Viby-Gadstrups målmand. Derefter var det Frederik Valentins tur i avedøremålet; men han holdt fast i bolden på skuddet fra distancen. Christoffer Hebo havde også et godt hovedstød i denne periode, inden anfører Nicholas Helstrup Christiansen headede et hjørnespark i mål til kampens eneste scoring.

Den største chance til Viby-Gadstrup kom i det 38. minut, hvor bolden endte hos en helt fri mand bagerst i feltet efter dødbold. Men Frederik Valentin diskede op med en fantomredning ved at kaste sig, inden der var afsluttet, og bolden ramte heldigvis Frederik. Inden pausen havde Lirim Aliti muligheden for at øge til 2-0, men hans styring mod mål af afleveringen gik lige over mål.

I anden halvleg havde Christoffer Hebo en ny chance på et hovedstød. Lirim Aliti fik gult kort (10 minutter i straffeboksen) efter 65 minutter, og så vendte kampen. Inden Avedøre blev fuldtallige igen, havde Viby-Gadstrup haft to pænt store chancer for udligning. Avedøre havde derefter et angreb med tre på hinanden følgende afslutninger uden scoring, og det kunne være blevet skæbnesvangert for hjemmeholdet. For efterfølgende havde Viby-Gadstrup en kæmpechance, da bolden blev lobbet over den fremstormende Frederik Valentin, men heldigvis gik bolden lige ved siden af det tomme mål. Valentin måtte også redde et langskud, og endnu en afslutning fra Viby-Gadstrup blev rettet af og ramte den ene stolpe. Det lugtede af en udligning. Men i de sidste minutter var det alligevel ved at blive 2-0, da nyerhvervelsen Tarik Catovic kiksede en åben mulighed, og den kiksede afslutning endte i hovedet på Michael Bo Hansen, som desværre fik sendt bolden over målet. Det så ud, som om det havde været lettere at ramme det tomme mål!

En god præstation af holdet, som for første gang blev ledet af den nye træner, Morten Schønnemann, som naturligt nok var tilfreds efter kampen. Avedøres hold så fint ud, men flere spillere skal lige have trænet noget mere, så holdet kan holde til 90 minutters kamp.

På lørdag den 25. august spilles ude kl. 11.000 mod Vindinge sydøst for Roskilde.