25. maj 2019 kl. 08:10
3-3 mod FC Ishøj og ballade efter kampen

Referat af serie 3-kampen Avedøre – FC Ishøj –3-3 (1-0).

Én af de kampe, som skulle vindes. Men det blev den ikke! For første gang i meget lang tid havde vores drenge svært ved at holde spillet i gang og ramme hinanden.

Det startede ellers fint med, at Nick Ilsø havde et forsøg i næsten fri position, men skuddet blev halvklaret. Det var også Avedøre, der havde bolden det meste af tiden, men ikke engang 10 minutter i overtal kunne føre til den første scoring. Der blev trods alt lavet for mange fejl og boldtab. Men efter 27 minutter fik Marc Rosenmejer bolden og trak sig fri på kanten af feltet og hans hårde, tørre og flade spark gik i mål ude ved den ene stolpe. Kort efter var Avedøre tre mand mod én, men spillet blev afbrudt, da Ishøjs anfører havde slået hovedet. Ærgerligt; det lignede en næsten sikker scoring. Derefter fik Ishøj deres første store chance, men Patrick Nielsen kastede sig på ishockeymanér ned og blokerede skuddet med kroppen.

Dommeren blev derefter ved et uheld nedlagt af en ishøjspiller, og jeg frygtede, at kampen ville blive afbrudt. Det havde måske ikke været så ringe endda, når jeg tænker på afslutningen af kampen. Lige før pausen sendte Lars Jacobsen en flad aflevering fra baglinjen ind i fødderne på Marco Ilsø, men han missede desværre skuddet. Og et frispark af Mads Eslund, der blev klaret i fin stil af målmanden, blev den sidste aktion i halvlegen.

Marco Ilsø skød efter 50 minutter, men endnu engang brillerede målmanden i ishøjmålet med en flot redning. Men så vendte kampen helt på hovedet. Pludselig kunne hjemmeholdet slet ikke ramme hinanden. Der blev lavet personlige fejl på stribe, og ingen på holdet forsvarede og løb med tilbage; i hvert fald ikke i tide. Det førte til adskillige chancer til udeholdet, der i denne periode bragte sig foran 2-1 uden chance for comebackmålmanden Jacob Rasmussen på 42 år.

Først da Jack Overby kraftfuldt headede et indlæg fra Andreas Jensen ind til udligning 2-2, begyndte Avedøre igen at få troen på sejr og point tilbage. Ishøjs målmand slog sig ved scoringen og måtte senere lade sig udskifte. Men små 10 minutter før afslutningen fik FC Ishøj igen lov til at løbe igennem forsvaret og bragte sig på 3-2 til stor jubel i deres fanklub. Lars Jacobsen lagde en god aflevering til Anders Vibe Kjøller, men skuddet blev blokeret til hjørnespark. Der manglede stadig et par minutter. Vibe blev iflg egen vurdering bortdømt og brokkede sig til et gult kort, og den debuterende spiller i sin fars gamle klub måtte traske ud på bænken og sætte sig lidt frustreret.

Så kom den dramatiske afslutning. I overtiden vurderede dommeren, at der blev lagt tilbage til målmanden af udeholdet og dømte i så fald korrekt indirekte frispark til Avedøre. Der blev stillet mur op, og Eslund trillede bolden til Thomas Petersen, hvis skud havnede i muren. Bolden røg ud til Lars Jacobsen, der mellem venner og fjender fandt i hul og sendte bolden i mål til slutfacit 3-3. Lars Jacobsen blev senere valgt som kampens spiller.

Men det var mere end fanklubben fra den sydlige Vestegn kunne tage. Der blev råbt og skreget og adskillige tilskuere var på banen, da der umiddelbart efter scoringen blev fløjtet af. Én af tilskuerne slog dommeren i ansigtet, og Avedøres spillere og ledere måtte beskytte dommeren. Også mange spillere fra Ishøj var meget ophidsede, men der var da også nogle, der var koldblodige og holdt sine kammerater væk. Inden udligningen havde der været en situation med spytklat og skub/slag, hvilket dommeren belønnede med kort til Ishøj, men ingen straf til Avedøre.

Afslutningen vil få et efterspil med indberetning fra dommer og straf for slaget i hovedet. Jeg kan ikke lade være med at tænke på landskampen mod Sverige i Parken i 2007, hvor en tilskuer også løb ind for at straffe dommeren. Også dengang en tåbelig handling.

Der var mødt en del tilskuere op i det gode forårsvejr denne aften, men nogle af dem kunne vi nu godt have undværet på vores hyggelige stadion.

På lørdag den 1. juni spilles hjemme mod Køge BK kl.10.30 på hjemmebane.