Per Myhrmann
10. maj 2019 kl. 21:58
Nedsmeltning efter 2-0 føring ved pausen

Referat af DS-kampen Taastrup FC – Avedøre –4-2 (0-2).

Kampen i Taastrup mod bundholdet med kun én sejr og 8 point skulle bruges til at rejse Avedøre. Det så da også godt ud de første 35 minutter, hvor Mathias S. Christensen med et langskud via stolpen bragte Avedøre foran, mens Mikkel Bang øgede til 2-0 på et straffespark lavet mod ham selv. Det var kun spillet 21 minutter. Inden havde Martin Nordentoft, fremrykket som hængende angriber, sendt Sebastian Tan afsted alene med målmanden, men uden held i afslutningen, og Mikkel Bang og Sebastian var tæt på at spille sig fri umiddelbart efter straffesparket, og man anede en komfortabel sejr til topholdet. I de sidste ti minutter før pausen kom Taastrup dog foruroligende med, men et skud over mål i åben chance og en fodparade af Rasmus Siggaard reddede Avedøre. Man forstod, at Taastrup var det klart mindst scorende hold i rækken, mens Avedøre på papiret havde det næstbedste forsvar.

Men sådan så det ikke ud efter pausen. På kun 18 minutter fra 52. minut til 70. minut lykkedes det bundholdet at score 4 gange!!!! Et straffespark af Steven Green, en opsnappet tværaflevering af Niklas Myhrmann mellem midterforsvaret, og to mål på et minut, hvor Avedøre virkede helt rundt på gulvet gjorde, at det blev pinligt at holde med Avedøre. Hvad der skete er svært at sige. Systemskifte efter pausen, sagde nogle. Dårlig indstilling, sagde andre. Er ikke bedre, var et yderligere forslag. Det var også meget tæt på at være blevet til 5 scoringer på 20 minutter, men Siggaard reddede et hårdt langskud oppe under overliggeren til hjørnespark. Først i de sidste 10 minutter fik Avedøre et par afslutninger på mål af indskiftede Mads Eslund og Mathias Redke.

En klog fynsk fodboldtræner sagde engang, at 2-0 er en farlig føring. Det må siges at være slået fast efter denne nedsmeltning efter pausen.

Den næste DS-kamp spilles lørdag den 18. maj kl. 13.00 i Greve. Avedøre har kun vundet over GVI i foråret, og de sidste 4 kampe mod den nederste del af rækken har kun givet 1 point. På tide at lave point, hvis man vil ende mellem de 5 første i rækken og få en hjemmekamp mere næste sæson.

Mål:               Rasmus Siggaard

Forsvar:         Mathias S. Christensen – Jonathan Villadsen – Niklas Myhrmann (anf.) – Mikkel Schmelling

Midtbane:      Mikkel Verlis – Steven Green – Mikkel Reimer-Gadby – Sebastian Tan

Angreb:         Martin Nordentoft– Mikkel G. Bang

Indskiftet:      Mads Eslund (46´ Mikkel Verlis) – Valton Maskuti (70´ Niklas Myhrmann) – Mathias Redke Jensen (84´ Mathias S. Christensen)

Ikke benyttet: Nick Ilsø – Frederik Valentin Hansen